Logo ČVUT
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE
STUDIJNÍ PLÁNY
2023/2024
UPOZORNĚNÍ: Jsou dostupné studijní plány pro následující akademický rok.

Production Lines of Food Industry

Předmět není vypsán Nerozvrhuje se
Kód Zakončení Kredity Rozsah Jazyk výuky
E181115 Z,ZK 4 3P+1C anglicky
Garant předmětu:
Jan Skočilas
Přednášející:
Jan Skočilas
Cvičící:
Jan Skočilas
Předmět zajišťuje:
ústav procesní a zpracovatelské techniky
Anotace:

The principles, the fundamentals and the methodology of the production lines design, the complex projection lines with regard to the other (supporting) plants, the wastes, the energetics and the human living environment. The characteristics of the technological procedures and the utilized machines. The examples of the design and optimization of the lines in the food industry and related industry.

Požadavky:
Osnova přednášek:

•The principles, the fundamentals and the methodology of the production lines design. The objectives of food industry development.

•The energy demand of the production lines and methods of the energy consumption reduction.

•The production lines in the dairy industry.

•The production lines in the brewery and meat industry.

•The production lines in the sugar refinery.

•The production lines in the flour and bakery industry.

•The production lines for the starch production.

•The production lines for the fat and oils production.

•The production lines in the beverage industry, liquor, lemonade and wine production.

•The production lines for special food, supplements and semi-product for food industry.

•Special requirements for food production lines, construction, technology, sanitation.

•Transport and storage of food. Legislature.

Osnova cvičení:
Cíle studia:
Studijní materiály:
Poznámka:
Další informace:
Pro tento předmět se rozvrh nepřipravuje
Předmět je součástí následujících studijních plánů:
Platnost dat k 15. 6. 2024
Aktualizace výše uvedených informací naleznete na adrese https://bilakniha.cvut.cz/cs/predmet6718006.html