Potraviny v dopravě
Kód | Zakončení | Kredity | Rozsah | Jazyk výuky |
---|---|---|---|---|
15W2PT | KZ | 3 | 8B | česky |
- Garant předmětu:
- Přednášející:
- Cvičící:
- Předmět zajišťuje:
- katedra jazyků a společenských věd
- Anotace:
-
Nutriční politika. Interakce doprava a poživatiny. Zdravotní rizika. Hygienické zabezpečení. Příklady z praxe z ČR a ze světa. Problematika jídelních vozů, stavebních vlaků a podobných zařízení. Legislativa.
- Požadavky:
-
Nestanoveny
- Osnova přednášek:
- Osnova cvičení:
- Cíle studia:
-
Cílem předmětu je seznámení studenta s nutriční politikou,problematikou poživatin v rámci rezortu dopravy, zdravotními riziky, hygienickým zabezopečením, legislativou týkající se dané oblasti a aplikací znalostí v praxi v ČR a ve světě.
- Studijní materiály:
-
Kocourek, V.: Úvod do potravinářské legislativy, VŠCHT Praha, Praha 2009
Smith a kol.: Lidské tělo, Fortuna Print 2007
Nařízení Evropského parlamentu a rady (ES) č. 852/2004, o hygieně potravin
Sbírka zákonů ČR
- Poznámka:
- Rozvrh na zimní semestr 2024/2025:
- Rozvrh není připraven
- Rozvrh na letní semestr 2024/2025:
- Rozvrh není připraven
- Předmět je součástí následujících studijních plánů:
-
- navaz. mag. KOMBI program LA 24/25 (povinně volitelný předmět)