Logo ČVUT
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE
STUDIJNÍ PLÁNY
2019/2020

Dehydratační procesy

Předmět není vypsán Nerozvrhuje se
Kód Zakončení Kredity Rozsah
2181090 Z,ZK 4 2P+2C
Přednášející:
Cvičící:
Předmět zajišťuje:
ústav procesní a zpracovatelské techniky
Anotace:

Snižování obsahu vody v potravině vedoucí k prodloužení trvanlivosti, snižování nákladů na dopravu a skladování. Základní dehytratační procesy, principy, vazby vlhkosti v materiálu, teorie sušení a aplikace při návrhu zařízení. Sušení rozprašovací, fluidní, sublimační, membránové procesy. Podklady pro návrh a konstrukci.(Pro oborové studium Stroje a zařízení pro chemický, potravinářský a spotřební průmysl)

Požadavky:
Osnova přednášek:
Osnova cvičení:
Cíle studia:
Studijní materiály:
Poznámka:
Další informace:
Pro tento předmět se rozvrh nepřipravuje
Předmět je součástí následujících studijních plánů:
Platnost dat k 10. 12. 2019
Aktualizace výše uvedených informací naleznete na adrese http://bilakniha.cvut.cz/cs/predmet10605102.html