Logo ČVUT
Loading...
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE
STUDIJNÍ PLÁNY
2011/2012

Ekonomické teorie 31 (Sem. z makroekonom. teorie)

Předmět není vypsán Nerozvrhuje se
Kód Zakončení Kredity Rozsah Jazyk výuky
105ET31 KZ 2 0+2 česky
Přednášející:
Cvičící:
Předmět zajišťuje:
katedra společenských věd
Anotace:

Obsahem předmětu je rozšíření, prohloubení a procvičení poznatků z makroekonomické teorie, přičemž se předpokládá aktivní a samostatná práce studentů při přípravě na jednotlivá cvičení i v jejich průběhu. Osnovu předmětu tvoří zejména určení a výpočet základních makroekonomických agregátů (hrubý domácí produkt, hrubý národní produkt, národní důchod, osobní a disponibilní důchod), určení rovnovážného výstupu v keynesiánském modelu pod úhlem 45˚, analýza monetární a fiskální politiky v modelu IS-LM, teorie ekonomického růstu, problematika inflace, nezaměstnanosti, teorie investic, problematika hospodářské politiky v různých fázích hospodářského cyklu a teorie vnější ekonomické rovnováhy.

Požadavky:

Návaznost není požadována.

Osnova přednášek:
Osnova cvičení:
Cíle studia:

Studenti by měli získat hlubší znalosti makroekonomických souvislostí a jsou vedeni k tomu, aby byli schopni své znalosti aplikovat - posoudit výkonnost ekonomiky výpočtem hlavních makroekonomických agregátů, míry inflace a nezaměstnanosti, aby byli schopni samostatně pracovat s makroekonomickými modely. Probíraná témata umožňují procvičit a aplikovat nabyté vědomosti.

Studijní materiály:

Liška, V. a kol.: Makroekonomie. Professional publishing 2002.

Tuleja, P. - Majerová, I. - Nezval, P.: Základy makroekonomie: učebnice pro ekonomické a obchodně podnikatelské fakulty. Brno, Computer press 2006.

Poznámka:

Economic Theories 31 (Seminar from Macroekonomics)

Další informace:
Pro tento předmět se rozvrh nepřipravuje
Předmět je součástí následujících studijních plánů:
Platnost dat k 9. 7. 2012
Aktualizace výše uvedených informací naleznete na adrese http://bilakniha.cvut.cz/cs/predmet23571605.html