Logo ČVUT
Loading...
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE
STUDIJNÍ PLÁNY
2011/2012

Ruský jazyk 1-2

Předmět není vypsán Nerozvrhuje se
Kód Zakončení Kredity Rozsah
A0M04R1L Z 2 2s
Přednášející:
Cvičící:
Předmět zajišťuje:
katedra jazyků
Anotace:

Předmět je určen pro studenty, kteří mají zápočet z předmětu X04R1L nebo postoupili na základě rozřazovacího testu. Cílem je ovládnutí jazykových prostředků, potřebných pro dorozumění v běžných životních situacích.

Požadavky:

Podmínkou získání zápočtu je pravidelná docházka (max. 3 absence), úspěšné vypracování tří testů a určených cvičení v pracovním sešitě.

Zkouška X04R1 se skládá z části písemné a ústní. Písemnou část tvoří gramatický test (skloňování podstatných jmen, přídavných jmen a zájmen osobních a přivlastňovacích, časování sloves, vazby číslovek s podstatným a přídavným jménem, stupňování přídavných jmen a příslovcí, hodiny a datum, podmínkové věty a nepřímé otázky) a překlad několika vět z češtiny do angličtiny. Ústní část probíhá formou konverzace na témata probíraná během výuky (např. rodina, studium a zaměstnání, zájmy, cestování, počasí, hotel, restaurace,popis osoby a oblečení, ochrana životního prostředí, památky Prahy, Moskva a Petěrburk, Sibiř aj.).

Pokud student nedochází do kurzu, musí získat zápočet před zkouškou formou hromadného zápočtu.

Osnova přednášek:
Osnova cvičení:

Cíl kurzu: Osvojení jazykových prostředků, potřebných pro dorozumění v běžných životních situacích. Témata a situace: turistika, cestování, památky, záliby, sport a kultura, životní prostředí, hotel, komunikace na letišti, nádraží, poště, stravování, životní styl, zdraví, nakupování. Mluvnice: Slovesa - časování, nepravidelná slovesa, rozkazovací způsob, slovesné vazby, stupňování přídavných jmen a příslovcí.

Cíle studia:
Studijní materiály:

I.Jelínek, S. a kol.: Raduga 2. FRAUS, Plzeň 2001 (5. - 8. lekce)

II.Materiály k304

Poznámka:

Rozsah výuky v kombinované formě studia: 0+6

Další informace:
Pro tento předmět se rozvrh nepřipravuje
Předmět je součástí následujících studijních plánů:
Platnost dat k 9. 7. 2012
Aktualizace výše uvedených informací naleznete na adrese http://bilakniha.cvut.cz/cs/predmet12566704.html