Logo ČVUT
Loading...
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE
STUDIJNÍ PLÁNY
2011/2012

Anglický jazyk 2-1

Předmět není vypsán Nerozvrhuje se
Kód Zakončení Kredity Rozsah
X04AH2Z Z 3 2s
Přednášející:
Cvičící:
Předmět zajišťuje:
katedra jazyků
Anotace:

Kurz je určen pro studenty, kteří studují angličtinu jako jazyk hlavní a mají odpovídající vstupní znalosti jazyka na úrovni B2 podle Společného evropského referenčního rámce. Předpokládá se, že studenti dosáhnou úrovně C1.

Cíl kurzu: Kurz je zaměřen na upevnění komunikativních znalostí, na procvičování obtížných gramatických jevů a zabývá se vybranými tématy v odborné komunikaci.

Požadavky:
Osnova přednášek:
Osnova cvičení:

Cílem kurzu je procvičení získaných gramatických pojmů (jevů), upevnění komunikativních schopností s důrazem na přesnost a plynulost řeči a vytvoření aktivní slovní zásoby použité v souvislosti s tématem, stejně jako rozšíření znalostí v oboru studia.

Mluvený a psaný projev: Debata na téma - jídlo, nuda, konverzace, štěstí atd. Diskuze na téma - moje identita, dobrý vkus, nebezpečí atd. Psaní na téma - jiný student, recenze na restauraci, krátké novinové články atd.

Čtení a poslech: Poslech různých písní a zvukových záznamů. Čtení článků a výňatků z knih, novin, románů atd.

Gramatika, slovní zásoba a výslovnost: Příslovce, frázová slovesa, vazby s podstatnými jmény, umístění přídavného jména ve větě, vazba 1. pádu s infinitivem, záporná a omezující příslovce, použití "Simple Tenses? (prostých časů), neskutečné podmínkové věty - přítomné, minulé, přací věty, slovesa smyslového vnímání, příslovečné věty atd.

Odborné texty: Odborné názvosloví z oboru studia, diskuze o textech, odborném názvosloví, nových technologiích, nápadech, současných změnách v technologiích atd. Cvičení na porozumění čtenému textu, prezentování znalostí a procvičování slovních tvarů s ohledem na text.

Cíle studia:
Studijní materiály:

[1] Ceri Jones & Tania Barstow with John Hird: Inside Out (Student?s Book - Advanced, units 1-7), MACMILLAN, China, 2006

[2] Vybrané odborné texty k dispozici na adrese: http://jazyky.felk.cvut.cz/vyuka/A/

Poznámka:

English Language 2-1

Další informace:
Pro tento předmět se rozvrh nepřipravuje
Předmět je součástí následujících studijních plánů:
Platnost dat k 9. 7. 2012
Aktualizace výše uvedených informací naleznete na adrese http://bilakniha.cvut.cz/cs/predmet11983704.html